Laur Marszałka

XI edycja Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2017

2018.01.10 10:35 , aktualizacja: 2018.01.10 10:52

Autor: Krzysztof Zaniewski (RW), Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Samorząd Województwa Mazowieckiego, mając na uwadze potrzebę promowania produktów żywnościowych wytwarzanych przez mazowieckich producentów żywności organizuje XI edycję Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2017. 

 

Konkurs

Zaplanowano go z myślą o jak najszerszym gronie producentów żywności z terenu województwa mazowieckiego. Szeroka formuła inicjatywy pozwala na skierowanie zaproszenia do udziału nie tylko do firm komercyjnych, ale także do podmiotów i organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takich jak koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność posiadanymi certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami (np. potwierdzającymi prezentację produktu na targach, wystawach, imprezach lokalnych i regionalnych). Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można go było promować przy różnych okazjach. 

 

Idea inicjatywy

To wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością i innowacyjnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa oraz promocji mazowieckiej żywności.

 

Zgłoszenia

Należy składać wyłącznie drogą pocztową na załączonym formularzu zgłoszenia do konkursu, w terminie do 28 lutego 2018 r. na podany poniżej adres korespondencyjny:

Adres do korespondencji:

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie

Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich

ul. Skoczylasa 4

03–469 Warszawa

 

Zasady uczestnictwa i przeprowadzania konkursu zawarte są w załączonym Regulaminie Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2016.

 

W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikami Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerami telefonów: (22) 59-79-116 lub (22) 59-79-146, bądź drogą elektroniczną: lub .

 

Pliki do pobrania

Rozmiar: 25 kB, Liczba pobrań: 51
Rozmiar: 17 kB, Liczba pobrań: 51
Rozmiar: 14 kB, Liczba pobrań: 38

Liczba wyświetleń: 114

powrót