Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

„Młyn Gąsiorowo” Adriana Machnacz

2020.06.19 13:45 , aktualizacja: 2020.06.19 13:51

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska

  • (fot. arch. UMWM)

„Młyn Gąsiorowo” to dawna zagroda młynarska. Specjalizuje się w tradycyjnej kuchni mazowieckiej. Goście posmakować mogą: chleba ze smalcem, pasztetu mazowieckiego z królika, zupy opieńkowej, oraz policzków wołowych w sosie grzybowym. Wszystko przygotowane z surowców pochodzących od lokalnych producentów, według dawnych receptur.

 

„Młyn Gąsiorowo” Adriana Machnacz

Gąsiorowo 25

06-150 Świercze

www.mlyn-gasiorowo.pl

www.facebook.com/osrodekmlyngasiorowo

Liczba wyświetleń: 22

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.