Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

„Smaki i Aromaty” Anna Langowska

2013.12.06 09:45 , aktualizacja: 2017.05.16 11:18
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska
fot.Anna Landowska
fot.Anna Landowska

Czy jest ktoś taki, kto nie podjadał konfitur z babcinej spiżarni? Sama to robiłam z dużą lubością. Tradycja powolnego smażenia konfitur na Mazowszu sięga okresu międzywojennego. Skarby letniego ogrodu czy lasu zamykano w słoiku, aby móc się nimi cieszyć w długie jesienne i zimowe wieczory.

„Smaki i Aromaty” Anna Langowska to firma, która powstała z miłości i pasji do gotowania oraz kultywowania polskiej tradycji. Konfitury wytwarzane są ręcznie, w małych partiach produkcyjnych. Wzbogacane są przyprawami  np. kardamonem czy kolendrą lub smakowym dodatkiem alkoholu : nalewki, rumu czy żubrówki. Nie zawierają sztucznych polepszaczy. To kwintesencja natury w przepysznej odsłonie.

 

Is there anybody that never had nibbled from grandma buttery or cupboard? I made it myself with great pleasure. The tradition of slow frying the confiture in Mazowsze is going back to twenties of XX century.   The “treasure of garden” or “treasure of forest” were put into the glass. Than everybody could enjoy and delight them in the long autumn and winter evenings. “Smaki i Aromaty”  (“Taste&Flavour”) Anna Langowska  is the company that was created from love and passion to cooking and to hold the long polish tradition. All delicious  confiture are handmade and produced in a little amount by one cooking  action. Enriched with the special spices like cardamom, coriander, or little amount of alcohol like rum, liqueur or polish bison vodka. Free from any artificial or chemical preservatives.  The quintessenceof nature in very delicious arrangement.

 

Jabłonkowska 6

05-230 Kobyłka

Tel.: (+48) 604525722

e-mail: anna.langowska@op.pl

Liczba wyświetleń: 622

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.