Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Agnieszka Piętka - sery zagrodowe

2018.04.27 14:40
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka
Agnieszka Piętka - sery...
Agnieszka Piętka - sery...

Sery zagrodowe to rodzinne gospodarstwo rolne, które prowadzi produkcję mleka.  Krowy wypasają się na czystych łąkach, gdzie zioła i polne rośliny tworzą barwną mozaikę.  Trzy lata temu po kilku eksperymentach, otrzymaliśmy pyszny ser w procesie dojrzewania, pozwoliło nam to na opracowanie własnych receptur w produkcji serów podpuszczkowych.

 

Sery są cennym źródłem wielu składników, ale przede wszystkim białka o wysokiej wartości biologicznej, łatwo przyswajalnego wapnia i witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Dobrą jakość naszych produktów może potwierdzić nasze członkostwo w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Stawiamy na zdrowie. Oferujemy sery świeże, dojrzewające, twarogowe, masło i napoje mleczne.

Kontakt:

Kolonia Pogorzel 6

08-445 Osieck

Tel. kom. +48 502 769 814

e-mail: agnieszka-pietka1977@wp.pl

Liczba wyświetleń: 935

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.