Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Śródborska Manufaktura Serów

2020.06.09 10:05 , aktualizacja: 2020.06.09 10:24
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka
Dzbanek z jogurtem Jogurt owczy naturalny,...
Dłonie trzymające miseczką z serem Ser z mleka owczego...
Ser obłożony liśćmi Ser z mleka owczego...

Śródborska Manufaktura Serów to małe gospodarstwo z północnego Mazowsza, specjalizujące się w produkcji serów i jogurtów owczych. Sery świeże oraz dojrzewające wytwarzane są ręcznie z mleka od owiec pasionych naturalnymi paszami. Na szczególną uwagę zasługuje Elegancik, ser dojrzewający w czarnej, eleganckiej powłoce serowarskiej oraz Harcerz, ser dojrzewający otulony liśćmi pokrzyw. Sery można zakupić bezpośrednio w gospodarstwie, ale dostępne są także w kilku sklepach ze zdrową żywnością na terenie Warszawy.

Śródborska Manufaktura Serów

Śródborze 19

09-130 Baboszewo

e-mail:

facebook

Liczba wyświetleń: 12

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.