Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Dionizos s.c.

2020.06.17 10:00 , aktualizacja: 2020.06.17 10:08
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka
Piernik leżący na kłosach żyta Radomskie pierniki znane...
Piernik i nazwa Piekarnia Pana Kota Piernik Rembik wypiekany...

Firma Dionizos oferuje Piernik Rembik, pieczony według oryginalnej receptury radomskiego cukiernika, Wojciecha Rembikowskiego. Radomskie pierniki znane były w całym Królestwie Polskim. Piernik wypiekany jest w małej piekarni, usytuowanej w ponad 120 letnim budynku, pozostałości po dawnych Browarach Saskich. Produkcja jest niewielka - 40 ciast tygodniowo - a surowce do wypieku pochodzą od lokalnych dostawców.

Dionizos s.c. Joanna Kołsut, Maciej Kołsut, Tomasz Kołsut

Ul. Limanowskiego 71

26-600 Radom

https://www.facebook.com/pg/Piernikarnia-Pana-Kota-352850218808284/about/

Liczba wyświetleń: 30

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.