Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Bartnik Mazowiecki

2017.12.15 12:25 , aktualizacja: 2020.06.19 12:20

Nasza rodzinna pasieka "Bartnik Mazowiecki" powstała z miłości do niesamowitych stworzeń jakimi są pszczoły. Pomysłodawcą i założycielem pasieki jest mój Tata, Edward Kaliński, który jeszcze jako dziecko pomagał swojemu tacie, a mojemu dziadkowi w pracy przy pszczołach.

więcej o: Bartnik Mazowiecki

Kuchnia Otwarta

2017.07.27 08:30

Nasze podejście do jedzenia i gotowania nie jest wyznaczone przez mody i trendy. Nie ulegamy im ani nie mamy ambicji, żeby je kreować.

więcej o: Kuchnia Otwarta

Bistro u Przyjaciół

2017.07.27 08:25

Bistro u Przyjaciół to dwa wyjątkowe miejsca usytuowane w biznesowym centrum Warszawy.

więcej o: Bistro u Przyjaciół

Siedlisko Leluja

2017.07.27 08:20 , aktualizacja: 2017.07.27 08:40

Siedlisko Leluja położone jest w miejscowości Wielgolas – około 70 km od Warszawy – w kierunku na Pułtusk. Jest to teren Puszczy Białej objęty programem Natura 2000.

więcej o: Siedlisko Leluja

Zielono Mi S.C.

2017.05.08 15:00 , aktualizacja: 2017.05.16 11:06

Przetwory z borówki amerykańskiej są naszą pasją od wielu lat, dlatego postanowiliśmy podzielić się tym smakiem razem z innymi. Na początku zajęliśmy się konfiturą, która powstaje na podstawie receptury Mamy, z owoców produkowanych we własnym gospodarstwie.

więcej o: Zielono Mi S.C.

Hotel Ajax, Restauracja Ajax

2017.05.08 14:55 , aktualizacja: 2017.07.27 08:41

Zapraszamy do nowo otwartego 3-gwiazdkowego hotelu oraz restauracji AJAX, mieszczącego się przy Alei Krakowskiej 63 w Jankach koło Warszawy.

więcej o: Hotel Ajax, Restauracja Ajax

P.H.U. Arkadiusz Sadowski

2017.05.08 14:55 , aktualizacja: 2017.05.16 11:06

„Pasieki Rodziny Sadowskich” to, jak sama nazwa wskazuje, firma, w której dwa pokolenia pszczelarzy pozyskują miód oraz inne produkty tradycyjnie występujące na ziemi Mazowieckiej. Prowadząc stacjonarne i wędrowne pasieki możemy podbierać wiele szlachetnych gatunków miodów występujących na północy naszego województwa – m .in. rzepakowe, akacjowe, lipowe, gryczane.

więcej o: P.H.U. Arkadiusz Sadowski

Anna i Marek Okrój

2017.05.08 14:55 , aktualizacja: 2017.05.16 11:07

W uprawie papryki słodkiej specjalizujemy się już od ponad 20 lat. Wiedzę na temat tego wartościowego warzywa oraz cenne doświadczenia zdobywaliśmy w gospodarstwie rodziców Anny Okrój. Uprawa papryki to prawdziwie rodzinny biznes. Uprawia ją brat oraz siostra, dzięki temu możemy dzielić się doświadczeniami i być na rynku bardziej konkurencyjnymi.

więcej o: Anna i Marek Okrój

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.