Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Camelot Catering

2018.04.27 14:40 , aktualizacja: 2018.04.27 14:45

Camelot Catering specjalizuje się w przygotowywaniu potraw na wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe. Mamy doświadczenie w przygotowywaniu zarówno małych kilkuosobowych spotkań firmowych, szkoleń, konferencji oraz imprez dla dużej liczby gości. Doradzamy w doborze menu, aranżacji stołu i wnętrza. Naszym atutem są imprezy plenerowe.

więcej o: Camelot Catering

Kraina Czarnego Bzu Teresa i Andrzej Lubeccy

2018.02.27 14:45 , aktualizacja: 2020.06.19 12:18

Kraina Czarnego Bzu to gospodarstwo na terenie gminy Puszcza Mariańska, w którym zajmujemy się uprawą i przetwarzaniem czarnego bzu.  Krzewy są uprawiane zgodnie z zasadami ekologii, a produkty zachowują najwyższą jakość poprzez tradycyjne metody konserwacji. Czarny bez jest skarbem medycyny ludowej, który znakomicie i w szerokim zakresie może służyć naszemu zdrowiu. Oferujemy m. in. soki i syropy z kwiatów i owoców czarnego bzu z Puszczy Mariańskiej, herbatki ziołowe z kwiatów czarnego bzu oraz czarny bez z jabłkiem.

więcej o: Kraina Czarnego Bzu Teresa i Andrzej Lubeccy

KARO Restauracja, Hotel

2018.02.27 14:40

Misją Restauracji KARO jest zaspokojenie oczekiwań i wymagań jakie stawiają coraz bardziej wymagający i świadomi swoich potrzeb konsumenci. Produkty, z których przygotowujemy nasze dania są zawsze świeże oraz starannie wyselekcjonowane, a przede wszystkim zakupione u lokalnych dostawców.

więcej o: KARO Restauracja, Hotel

Dwór Mościbrody

2017.12.15 12:35 , aktualizacja: 2020.06.17 10:01

Stawy dworskie w Mościbrodach o powierzchni 100ha lustra wody część dawnego majątku ziemiańskiego. Stawy rybne powstały na przełomie XVII-XIX wieku na terenie posiadłości ziemskich są kluczowym elementem krajobrazu kulturowego Mazowsza i południowego Podlasia.

więcej o: Dwór Mościbrody

Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o.

2017.12.15 12:35

Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o. funkcjonuje na rynku od 1996 roku. Realizujemy pełny profil produkcyjny prowadząc skup i ubój trzody chlewnej, bydła i cieląt, rozbiór i konfekcjonowanie mięsa oraz produkcję wędlin w ponad 100 asortymentach. Mamy wdrożony system kontraktacji bydła i trzody chlewnej.

więcej o: Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o.

Pasieka Miodny Dudek

2017.12.15 12:30 , aktualizacja: 2020.06.19 12:19

Kontynuuję pszczelarskie tradycje rodzinne od czterech pokoleń. Produkty to miody, pyłek pszczeli, pierzga, wosk i propolis. Główne miejsce pasieki to Chotomów, gmina Jabłonna, w której tradycje pszczelarskie sięgają początku XIV wieku. Pierwsze pisane wzmianki o pszczelarstwie na tym terenie pochodzą z 1369 roku i znajdują się w zapisach biskupstwa płockiego.

więcej o: Pasieka Miodny Dudek

Bartnik Mazowiecki

2017.12.15 12:25 , aktualizacja: 2020.06.19 12:20

Nasza rodzinna pasieka "Bartnik Mazowiecki" powstała z miłości do niesamowitych stworzeń jakimi są pszczoły. Pomysłodawcą i założycielem pasieki jest mój Tata, Edward Kaliński, który jeszcze jako dziecko pomagał swojemu tacie, a mojemu dziadkowi w pracy przy pszczołach.

więcej o: Bartnik Mazowiecki

Kuchnia Otwarta

2017.07.27 08:30

Nasze podejście do jedzenia i gotowania nie jest wyznaczone przez mody i trendy. Nie ulegamy im ani nie mamy ambicji, żeby je kreować.

więcej o: Kuchnia Otwarta

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.