Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Pasieka Miodny Dudek
Kontynuuję pszczelarskie tradycje rodzinne od czterech pokoleń. Produkty to miody, pyłek pszczeli, pierzga, wosk i propolis. Główne miejsce pasieki to Chotomów, gmina Jabłonna, w której tradycje pszczelarskie sięgają początku XIV wieku. Pierwsze pisane wzmianki o pszczelarstwie na tym terenie pochodzą z 1369 roku i znajdują się w zapisach biskupstwa płockiego.
więcej o: Pasieka Miodny DudekBartnik Mazowiecki
Nasza rodzinna pasieka "Bartnik Mazowiecki" powstała z miłości do niesamowitych stworzeń jakimi są pszczoły. Pomysłodawcą i założycielem pasieki jest mój Tata, Edward Kaliński, który jeszcze jako dziecko pomagał swojemu tacie, a mojemu dziadkowi w pracy przy pszczołach.
więcej o: Bartnik MazowieckiKuchnia Otwarta
Nasze podejście do jedzenia i gotowania nie jest wyznaczone przez mody i trendy. Nie ulegamy im ani nie mamy ambicji, żeby je kreować.
więcej o: Kuchnia OtwartaBistro u Przyjaciół
Bistro u Przyjaciół to dwa wyjątkowe miejsca usytuowane w biznesowym centrum Warszawy.
więcej o: Bistro u PrzyjaciółSiedlisko Leluja
Siedlisko Leluja położone jest w miejscowości Wielgolas – około 70 km od Warszawy – w kierunku na Pułtusk. Jest to teren Puszczy Białej objęty programem Natura 2000.
więcej o: Siedlisko LelujaZielono Mi S.C.
Przetwory z borówki amerykańskiej są naszą pasją od wielu lat, dlatego postanowiliśmy podzielić się tym smakiem razem z innymi. Na początku zajęliśmy się konfiturą, która powstaje na podstawie receptury Mamy, z owoców produkowanych we własnym gospodarstwie.
więcej o: Zielono Mi S.C.Hotel Ajax, Restauracja Ajax
Zapraszamy do nowo otwartego 3-gwiazdkowego hotelu oraz restauracji AJAX, mieszczącego się przy Alei Krakowskiej 63 w Jankach koło Warszawy.
więcej o: Hotel Ajax, Restauracja AjaxP.H.U. Arkadiusz Sadowski
„Pasieki Rodziny Sadowskich” to, jak sama nazwa wskazuje, firma, w której dwa pokolenia pszczelarzy pozyskują miód oraz inne produkty tradycyjnie występujące na ziemi Mazowieckiej. Prowadząc stacjonarne i wędrowne pasieki możemy podbierać wiele szlachetnych gatunków miodów występujących na północy naszego województwa – m .in. rzepakowe, akacjowe, lipowe, gryczane.
więcej o: P.H.U. Arkadiusz Sadowski- Strona z aktualnościami:1
- Przejdź na poprzednią stronę z aktualnościami«
- Strona z aktualnościami:2
- Strona z aktualnościami:3
- Strona z aktualnościami:4
- Strona z aktualnościami:5
- 6
- Strona z aktualnościami:7
- Strona z aktualnościami:8
- Strona z aktualnościami:9
- Strona z aktualnościami:10
- Przejdź na następną stronę z aktualnościami»
- Strona z aktualnościami:11
Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.