Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Wyroby Mięsne - Regionalne Małgorzata Kwiatkowska

2016.07.25 08:40 , aktualizacja: 2017.05.16 11:10

Firma Wyroby Mięsne - Regionalne istnieje na rynku od 1991 roku. Od 2004 roku zajmuje się produkcją wędlin wytwarzanych metodami tradycyjnymi.

więcej o: Wyroby Mięsne - Regionalne Małgorzata Kwiatkowska

ETERNO – smak rodzinnej pasji

2016.07.25 08:30 , aktualizacja: 2017.05.18 13:51

Z miłości do dobrej kuchni, łączenia i wydobywania smaków stworzyliśmy markę ETERNO, manufakturę przetworów owocowych, w której obecnie pracują już 3 pokolenia.

więcej o: ETERNO – smak rodzinnej pasji

KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw

2013.12.06 10:05 , aktualizacja: 2017.05.16 11:10

Jesteśmy niewielką rodzinną firmą ulokowaną w ciekawym turystycznie regionie przełomu Wisły, w pobliżu Kazimierza Dolnego, Puław i Czarnolasu. Istniejemy od 1993 roku.

więcej o: KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw

„Smaki i Aromaty” Anna Langowska

2013.12.06 09:45 , aktualizacja: 2017.05.16 11:18

Czy jest ktoś taki, kto nie podjadał konfitur z babcinej spiżarni? Sama to robiłam z dużą lubością. Tradycja powolnego smażenia konfitur na Mazowszu sięga okresu międzywojennego. Skarby letniego ogrodu czy lasu zamykano w słoiku, aby móc się nimi cieszyć w długie jesienne i zimowe wieczory.

więcej o: „Smaki i Aromaty” Anna Langowska

Piekarnia Fogiel&Fogiel

2013.01.02 14:30 , aktualizacja: 2017.05.16 11:19

Fogiel & Fogiel Piekarnia to trzecie pokolenie piekarzy wypiekających pieczywo od 1910 r. w drugim co do wielkości mieście Mazowsza – Radomiu. Nasza firma łączy tradycyjne technologie i receptury z najnowszymi trendami panującymi w branży. Liczne produkty nie raz zdobywały nagrody na krajowych oraz międzynarodowych targach i konkursach i, co dla nas najważniejsze, cieszymy się stałym uznaniem naszych klientów.

więcej o: Piekarnia Fogiel&Fogiel

Gospodarstwo Ekologiczne „Mąka”

2013.01.02 14:30 , aktualizacja: 2017.05.16 11:19

Zalet koziego sera i mleka nie sposób zliczyć. Właściwości zdrowotne mleka są udowodnione i wykorzystywane w medycynie. Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy co powoduje, że mleko jest lekkostrawne i dietetyczne. Udowodniono, że obniża poziom cholesterolu.

więcej o: Gospodarstwo Ekologiczne „Mąka”

Pasieka „Mała Pszczółka”

2013.01.02 14:25 , aktualizacja: 2017.05.16 11:20

Pasieka „Mała Pszczółka” znajduje się na wschodzie Polski, na terenach Mazowsza, gdzie przenikały się różne kultury. Gmina Stara Kornica to mieszanka Mazowsza, Podlasia i Lubelszczyzny.

więcej o: Pasieka „Mała Pszczółka”

Franciszek Kesler

2013.01.02 14:20 , aktualizacja: 2017.05.16 11:11

Od 1978 r. prowadzę w województwie mazowieckim gospodarstwo rolne o powierzchni około 40 ha. Uprawiam zboże i rzepak, prowadzę także hodowlę zwierząt. Przetwórstwo produktów rolnych fascynowało mnie od zawsze.

więcej o: Franciszek Kesler

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.